Chirurgie-implantologie

În clinica noastră de implantologie, medicul chirurg este certificat ZIMMER (USA), MIS (Israel), Anthogyr (Franța), Nobel BioCare (Suedia), Straumann (Elveția), SKY Bredent (Germania), Ankylos (Germania), Astra (Suedia), Bio Horizons (USA), BioCon (USA), Xive (Germania) și IRES (Elveția).

Oamenii își pierd dinți tot timpul din diverse motive precum traumele (când sunt eliminați), cariile, afecțiunile gingivale sau vârsta înaintată. Indiferent de cauză, dinții lipsă trebuie să fie înlocuiți, atât din motive funcționale cât și estetice.
Cele mai cunoscute soluții pentru lipsa dinților sunt proteza și puntea fixă, însă cu timpul implantul dentar a devenit cel mai popular element în înlocuirea dinților, fiind și o soluție pe termen lung. În plus, implantul dentar încetinește pierderea masei osoase și conservă țesutul sănătos al dintelui.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un înlocuitor artificial pentru rădăcina dintelui, fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masa osoasă). Această tijă metalică este ancorată în interiorul osului maxiliarului și are rolul de a susține unul sau mai mulți dinți artificiali. Un alt obiectiv al implantului dentar este de a realiza o legătură strânsă între partea exterioară a implantului și țesutul osos, astfel încât să poată „fuziona”, creând un suport fix pentru dinții noi. Cu toate că există un număr foarte mare de posibilități de reconstrucție a dinților lipsă, niciunul nu s-a dovedit la fel de eficient ca un implant. În multe cazuri, implanturile dentare reprezintă doar o alegere logică pentru refacerea tuturor funcțiilor necesare dinților și a structurilor de suport. Persoanele care și-au pierdut dinții sunt conștiente atunci când au tendința de a zâmbi sau de a vorbi. În plus, mușcăturile neregulate cu dintele lipsă au un efect negativ în obiceiurile alimentare, fapt ce poate duce la probleme de sănătate secundare, cum ar fi malnutriția. Indiferent de cauza pierderii dinților, implanturile dentare reprezintă un remediu simplu, cu rezultate dovedite.

Implantul dentar prezintă caracteristici precum: o structură puternică și de lungă durată și imposibil de distins de dinții naturali.
Un implant nu numai că arată ca un dinte obișnuit, dar poate să se „comporte” la fel ca și acesta.
De asemenea, implanturile necesită același „tratament” de îngrijire ca și dinții naturali: periajul și folosirea aței dentare, zilnic, precum și controlul regulat la medicul stomatolog.

De ce sa aleg implanturile dentare ca alternativă de tratament?

Alegând implanturile dentare ca alternativă la tratamentele clasice veți obține o serie de avantaje:

 • Menținerea anatomiei: Dacă aveți dinți lipsă, osul în care au fost implantați aceștia se va atrofia în timp. Oasele maxilare atrofiate dau aspectul de îmbătrânire prematură și duc la pierderea structurii faciale. Implanturile dentare pot ajuta la prevenirea deteriorării maxilarelor astfel încât fața să-și păstreze structura naturală
 • Permit menținerea și stabilitatea excelentă a lucrărilor dentare: Implanturile dentare ferm ancorate în osul maxilar sau mandibular, după faza de osteointegrare, nu au mobilitate. Prin ancorarea lucrărilor de implanturi obținem o stare excelentă de confort pentru pacienții noștri. Această proprietate se folosește în special în cazurile unde pacientul optează pentru varianta unei proteze stabilizate pe implanturi (din rațiuni anatomice sau economice)
 • Permit lucrări fixe: În stomatologia clasică este nevoie de dinți stâlpi pentru a ancora o punte dentară. Atunci când nu există dinți care să fie folosiți ca stâlpi distali (situați posterior) lipsa dinților se numește edentație terminală. Stomatologia clasică rezolvă această problemă prin aplicarea unor lucrări mobilizabile (proteze, care se îndepărtează de pacient pentru igienizare). Implanturile dentare permit lucrări fixe pe aceste zone de edentații terminale și totodată reducerea costurilor (protezele complexe necesită mai mulți dinți pe care să se ancoreze cu sisteme speciale).
 • Păstrează dinții sănătoși: Alternativa clasică la un dinte lipsă este o punte dentară. Aceasta presupune șlefuirea dinților învecinați dintelui lipsă. Prin folosirea unui implant dentar dinții naturali rămân integri

Avantajele utilizării laserului Biolase în implantologia dentară:

 • Este cea mai eficientă metodă de tratament
 • Fără incizie sau bisturiu
 • Fără suturi
 • Sângerare minimă
 • Dezinfecția neoalveolei în care urmează a fi inserat implantul
 • Stimularea vindecării osului
 • Scurtarea perioadei inflamatorii de după plasarea implantului – o vindecare mai rapidă
 • Fără durere post-operatorie
 • Scurtarea timpului de integrare a implantului datorită stimulării de os nou în jurul spirului (osteogeneză)
 • Nu necesită o recuperare post-intervenție (așa cum se întâmplă în urma tratamentului chirurgical tradițional)
 • Cea mai eficientă metodă de îndepărtare a țesutului de granulație (a infecției) din jurul implantului și de promovare a formării de os nou
 • Soluție minim invazivă (nu mai este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru expunerea în totalitate a defectului osos, cauza apariției periimplantitei)
 • Fără disconfort în timpul intervenției și post-tratament

Ce este periimplantita?

Periimplantita este o boală cauzată de infecția implantului dentar, prin care acesta își pierde stabilitatea. Mai exact, se pierde osul din jurul implantului. Această boală avansează și duce la pierderea implantului.
Această afecțiune este deseori asimptomatică în faza incipientă, iar identificarea se face de multe ori atunci când se află deja într-un stadiu mai avansat. Tocmai de aceea este importantă igiena, dar și vizitele regulate la medicul stomatolog pentru a putea fi identificată și tratată la timp.

Exista câteva semne ale pericoronaritei:

 • Sângerare gingivală sau secreție purulentp în jurul implantului dentar
 • Inflamarea gingiei adiacente implantului
 • Uneori durere, sau disconfort în masticație

Diagnosticarea se poate face în urma investigațiilor imagistice – doar prin radiografie se poate oberva resorbția osoasă din jurul implantului.

Solicitați o programare

Suntem dedicați acordării zâmbetului sănătos pe care îl meritați!

Top