Proceduri asistate laser

Gingiile mele au devenit mai groase și mai laxe ca de obicei. Ce e în neregulă?

Gingiile sănătoase sunt bine atașate în jurul dintelui și reprezintă o parte importantă a unui zâmbet fermecător. Dar câteodată pot apărea probleme. Pe măsura ce gingiile se îmbolnăvesc, prin creșterea lor ele depășesc limita normală de contact cu dintele și, prin distrugerea echilibrului natural, crează un efect inestetic. În aceste cazuri este posibil ca stomatologul Dumneavoastră să recomande o gingivectomie pentru a readuce gingiile la nivelul inițial și pentru a readuce starea de sănătate.

Ce este gingivectomia și ce implică această procedură?

Gingivectomia este o procedură sigură și cu rezultate predictibile care are ca scop îndepărtarea țesutului gingival în exces pentru a îmbunătăți aspectul unui zâmbet. Primul pas în gingivectomie sau remodelarea gingivală este să ne asigurăm că toate zonele implicate sunt perfect anesteziate. După aceasta se practică o mică incizie și se îndepărtează țesutul gingival în exces.
După aceasta medicul aplică pe țesutul gingival remodelat un material de consistență chitoasă care va proteja gingiile în timpul vindecării. Puteți să mâncați mâncăruri mai moi și de asemenea să beți lichide reci sau puțin încălzite atâta timp cât materialul se află în gură, iar gingiile Dumneavoastră se vindecă.

Ce este gingivoplastia?

Gingivoplastia este procedeul prin care remodelăm și reconturăm chirurgical țesutul gingival în scopuri cosmetice, fiziologice sau funcționale. Gingivoplastia este remodelarea chirurgicală a suprafețelor exterioare ale gingiei și este practicată de obicei în combinație cu gingivectomia. Foarte mulți pacienți au un zâmbet „gingival” care poate fi determinat de țesutul gingival crescut în mod excesiv. Acest țesut crescut în exces poate fi în cele mai multe cazuri îndepărtat pentru a dezvălui zâmbetul strălucitor pe care îl ascunde.

Cum se realizează?

Aceasta se realizează cu anestezie locală, clasic chirurgical sau, așa cum preferăm noi, prin procedeul laser – rezultatul este vizibil imediat, sângerarea este minimă, iar în câteva zile aspectul țesuturilor este normal.

Imbolnavirea gingivală este de regulă silențioasă, asimptomatică în stadiile de început. Simptomatologia apare de obicei în stadiile avansate ale îmbolnăvirii. Există semne premergătoare îmbolnăvirii gingivale:

  • Gingii imflamate, roșii, sensibile
  • Sângerare în timpul periajului dentar sau în timpul masticației alimentelor dure
  • Gingii care se retrag de pe suprafața dentară, cauzând aspectul de coroană dentară lungă
  • Dinți cu spații între ei, mobili
  • Secreții purulente gingivale sau dentare
  • Respirație urât mirositoare

Procedurile parodontale asistate de laser

Terapia laser parodontală este o descoperire uimitoare în tratamentele parodontale. Aceasta a fost aprobată în Statele Unite de FDA și s-a dovedit a avea un real succes în studiile științifice. Literatura prezintă un număr foarte mare de articole ce susțin că folosirea laserului în tratamentele minim invazive de chiuretaj și planare radiculară va produce mari îmbunătățiri, rezultatele fiind menținute un timp mai îndelungat.
Tratamentele cu laser oferă beneficii care ajută la vindecarea leziunii cronice inflamatoare din pungile parodontale. Această intervenție funcționează bine în tratarea parodontitei ușoare sau moderate. Pacienții pot fi tratați într-un mod minim invaziv, fără intervenții chirurgicale.
Unul dintre avantajele folosirii laserului dentar este că, fiind un dispozitiv minim invaziv, procedura nu va necesita anestezie. Se reduce, de asemenea, riscul supracontaminării în urma expunerii la diverși factori externi și a contaminării încrucișate.

Solicitați o programare

Suntem dedicați acordării zâmbetului sănătos pe care îl meritați!

Top